Ważne jest badanie składu żywności.

Oferujemy Państwu szkolenie dzięki któremu pracownicy waszego przedsiębiorstwa nauczą się prawidłowo szacować jakie alergeny w pokarmach występują w wysokich stężeniach w danych substancjach pokarmowych.

Sterowanie jakością badań w tymże przypadku jest absolutnie niemożliwe ponieważ szkolenie dla laboratorium prowadzone jest pod najwyższą kontrolą, przez wybitnie wyspecjalizowanych specjalistów, którzy zajmują się precyzyjnym szacowaniem czy alergeny w żywności są rzeczywistym kłopotem, bądź także wymyśloną historią poprzez konkurencję.

Alergeny w produktach żywnościowych nawet w najmniejszych dawkach powodują zanieczyszczenie które dyskwalifikuje dany produkt do spożywania.

Dlatego tak istotnym elementem działań jest profesjonalne szkolenie dla laboratorium.

Każdy przeszkolony pracownik powinien mieć świadomość jak poważna jest ta sprawa, poprzez to sterowanie jakością wszelkich badań nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wynikami badań mogą odbić się na zdrowiu spożywających pokarmy posiadające nawet minimalne zanieczyszczenia. Obecność danych alergenów w produkcie musi być dokładnie oszacowana, a jeśli są to alergeny których obecność wywołać może wstrząs anafilaktyczny, nawet ich śladowa obecność powinna zostać wskazana poprzez precyzyjne oraz dokładne badania laboratoryjne.

Więcej: szkolenie dla branży spożywczej